Оставиха за постоянно в ареста полицая, чиито родители бяха разстреляни в Пловдив

Служителят на Икономическа полиция Венцислав Караджов, чиито родители бяха открити застреляни в дома им на ул. "София" 68 в Пловдив, остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив, пред който 45-годишният полицай обжалва наложената му от Районния съд в края на миналата седмица мярка за неотклонение "задържане под стража" по обвинение, че е предоставил служебния си пистолет "Глок 17" на непълнолетния си 14-годишен син Александър и дори го е обучавал да стреля с него край семейната им вила в село Дедево в Родопите.

Окръжният съдия Христо Симидчиев отказа поисканата от адвокатката на Венцислав Караджов по-лека мярка за неотклонение с мотива, че в случая става дума за "престъпление с висока степен на обществена опасност, извършено от служител на МВР". Според защитата на обвиняемия липсват доказателства, че синът на Венцислав Караджов е стрелял със служебния му пистолет.

До момента няма никакво развитие около досъдебното производство за убийството на 74-годишния Цветан Караджов и 69-годишната му съпруга Божурка, за което синът им Венцислав е основният и засега единствен заподозрян. В майка му и баща му е изпразнен цял пълнител от пистолет "Макаров", но няма никакви доказателства, които да свързват полицая с това престъпление. За деня на убийството той твърди, че е бил заедно с жена си и сина си - седмокласника Алекс, на излет в Брацигово и да си налеят минерална вода оттам. Алибото му се потвърждава и от показанията на съпругата му Каля по време на разпитите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право