Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Отложиха спасителната акция в пещерата Изворът на Кипилово заради водна блокада

Снимка: БНТ

Спасителната операция по издирването на 47-годишния Красимир Марков от Варна, който изчезна вчера в пещерата Изворът на Кипилово не може да бъде проведена засега. Високи води са залели входа на пещерата и заради това поне още няколко дни водолаз няма да може да влезе вътре, предаде БНТ.

Красимир се опитал да преодолее подземната галерия на пещерата, когато нивото на водата било ниско. Двамата му приятели го чакали отвън. Той имал кислород за малко повече от час, но когато не се върнал те сигнализирали на телефон 112.

„Нещо се е объркало, нещо се е объркало вътре, не е бил проблемът тая висока вода, която е в момента. Тая вода в момента е проблемът за влизане, тогава тя е била ниска“, заяви Красимир Петков, пещерняк, който единствен е проучил пещерата.

Кипилово е притегателно място за иманярите, защото в Сливенския балкан край селото има много пещери, за които се носят легенди, че крият голямо имане, но досега не е имало инцидент в пещерата. т. нар. Сифон е много опасен особено при пролетното пълноводие, а от три дни в селото не е спряло вали.

„Не е бивало въобще да влизат по това време на годината, с тази екипировка без всякакви знания. Както чух бил инструктор по леководолазно дело, което важи за морето. За влизане в сифони и в пещери това е абсолютно недостатъчни знания и са допуснали ред грешки, които всъщност са довели до тази ситуация“, заяви Красимир Колевски, спасител от Търговище.

Красимир е от Варна, собственик е на магазин за водолазно оборудване и има три деца. Шансовете да е оцелял са минимални, но специалистите не ги изключват.

„Сифонът излиза в сух участък, кален наклонен, който не е проучен, има някаква възможност“, добави още Колевски.

В селото пристигнаха приятели и колеги на Красимир, но те не могат да влязат да го търсят, заради водата, която е обхванала цялата пещера.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.