Съветник от Сливен: Стоп на общински сделки без приходи!

д-р Иван Данчев

Общинският съвет в Сливен за втори пореден път отхвърли поисканата от гражданка замяна на неин собствен имот с общински терен от 277 квадрата в индустриалната зона на Сливен. Тя предлага същия размер парцел на стойност 8 587 лева срещу общинския, който струва 8 033 лева. Стойността и на двата терена е определена от независим оценител – се посочва в писменото предложение за сделката.

Везната при гласуването наклони д-р Иван Данчев, съветник от Движение „Обединени региони”. „От общината се иска имот, който се намира на главния път за Ямбол, а в замяна ни се дава едно дворно място. От това няма да има никакви парични постъпления. А в същото време в общинската комисия по здравеопазване всеки ден, непрекъснато постъпват молби за помощ от тежко болни и страдащи хора. Молят се за 420 лева помощ, тъй като това можем да си позволим да отпуснем. Замислете се, ако продадем общинския парцел, вместо да го заменяме, на колко нуждаещи се бихме могли да помогнем!” – заяви д-р Данчев.

В гласуването на сделката не участва единствено съветникът от ГЕРБ Христо Котов заради конфликт на интереси по повод роднинство със заявителката. Искането бе отхвърлено.

Коментари

Задължително поле