Борисов: Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент отдавна

Ако съм бил за кариера, щях да стана президент още преди много години, каза премиерът Бойко Борисов във връзка с предстоящите президентски избори, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят коментира и игрите на опозицията да го провокират и загатването на председателя на АБВ Георги Първанов, че може отново да се впусне в президентската надпревара.

„Нека си играят игрите, ние имаме да довършим нещата, които трябва да се правят и които не са направени десетилетия, защото никога не ги е имало в България“, каза Борисов.

Той за пореден път заяви, че когато опозицията идва на власт, винаги спират еврофондовете.

„Ядосвам на несправедливостта. Мразя несправедливостта“, поясни Борисов.

Премиерът коментира и твърдението на Касим Дал, че само Борисов може да обедини десницата, ако се кандидатира за държавен глава. Според Борисов има достатъчно хора в ГЕРБ, които да бъдат обединители и да вършат работа.

„Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години“, уточни той.

Той допълни, че подобен пост никога не го е влечал, нито счита, че там може да бъде така полезен, както в момента.

„Още повече виждате какво е нивото на тези, които претендират за властта“, каза още Бойко Борисов и добави, че никой не е забравил какво е това в Изпълнително бюро на БСП.

„Всички са били кой министър на спорта, кой министър на друго. Оставете ги, нека да си покажат мускулите мъжки“, предложи той.

Премиерът обясни, че ГЕРБ ще посочи кандидата си чак през септември, защото му е омръзнало вместо да се работи държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика