Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Обновяват „Владиславово“ с над 20 млн. лева

Снимка: Архив

Приоритет са междублокови пространства, училища и забавачка

Четвъртият по големина във Варна квартал „Владислав Варненчик“, в който живеят над 45 000 души, ще бъде обновен с над 20 млн. лева за година. Това обяви във фейсбук на празника на района кметът на града Иван Портних. Той посочи, че след мащабно ремонтираните основни булеварди, които водят до района – бул. „ Константин и Фружин “ , „Трети март “, „Янош Хуняди “, след пълна реставрация на парка , след изграждането на нова пристройка в ОДЗ „Маргаритка “ и нова детска ясла, инвестициите в района продължават .

Само по новата оперативна програма „Региони в растеж“ с а осигурени 8 300 000 лв. за облагородяване на междублокови пространства (основно в 4-ти микрорайон, в т.ч. ремонт на ул. „ Янчо Мустаков “ ), 3,2 млн. лв . за ремонт и модернизация на Първо основно училище, 3 млн. лв. за ремонт и модернизация на СОУ „Пейо Яворов“, 625 000 лв. за обновяване на ОДЗ „Първи юни“ и 470 000 лв. за ремонт и оборудване на НЧ „Петко Р. Славейков 1928“ “, уточняват от общината.

Предвиден е ремонт на бул. „Св. Елена“ – в отсечката от разклонението на „Трети март“ до магазин „Лидл“ . Проектира се и изграждане на голям спортен център подобен на този в квартал“ Младост“ – с открити футболни и волейболни игрища, вероятно и със закрита зала за хандбал.

Във Владиславово са ремонтирани наново близо 30 детски площадки от общо 230, които се изграждат в цяла Варна, за да отговарят на новите стандарти и изисквания за безопасност. В самия квартал е заложено изграждането на още над 20 детски площадки, като е включена и рехабилитация на околната им инфраструктура – подходи, градинки и плочници, уточни районният кмет Николай Костадинов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.