Обновяват "Владиславово" с над 20 млн. лева

Снимка: Архив

Приоритет са междублокови пространства, училища и забавачка

Четвъртият по големина във Варна квартал "Владислав Варненчик", в който живеят над 45 000 души, ще бъде обновен с над 20 млн. лева за година. Това обяви във фейсбук на празника на района кметът на града Иван Портних. Той посочи, че след мащабно ремонтираните основни булеварди, които водят до района – бул. „ Константин и Фружин “ , „Трети март “, „Янош Хуняди “, след пълна реставрация на парка , след изграждането на нова пристройка в ОДЗ "Маргаритка " и нова детска ясла, инвестициите в района продължават .

Само по новата оперативна програма "Региони в растеж" с а осигурени 8 300 000 лв. за облагородяване на междублокови пространства (основно в 4-ти микрорайон, в т.ч. ремонт на ул. „ Янчо Мустаков “ ), 3,2 млн. лв . за ремонт и модернизация на Първо основно училище, 3 млн. лв. за ремонт и модернизация на СОУ "Пейо Яворов", 625 000 лв. за обновяване на ОДЗ "Първи юни" и 470 000 лв. за ремонт и оборудване на НЧ "Петко Р. Славейков 1928" “, уточняват от общината.

Предвиден е ремонт на бул. "Св. Елена" - в отсечката от разклонението на „Трети март“ до магазин „Лидл“ . Проектира се и изграждане на голям спортен център подобен на този в квартал" Младост" - с открити футболни и волейболни игрища, вероятно и със закрита зала за хандбал.

Във Владиславово са ремонтирани наново близо 30 детски площадки от общо 230, които се изграждат в цяла Варна, за да отговарят на новите стандарти и изисквания за безопасност. В самия квартал е заложено изграждането на още над 20 детски площадки, като е включена и рехабилитация на околната им инфраструктура - подходи, градинки и плочници, уточни районният кмет Николай Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони