Шведи раздадоха на германците билети за вкъщи

На 22 юни 2018 да почерпят

Отказаха електрическа количка на диабетик с байпас и без крака – ръцете му били здрави

Мелания Тръмп посети деца на имигранти в център на границата с Мексико

Доналд Тръмп: Пълната денуклеаризация на КНДР вече е започнала

80 деца без училищен покрив заради некачествен строеж Родители на протест, община Варна сезира прокуратурата

Димитър Данчев: За какви чужди инвеститори говорят управляващите, като не осигуряват нормални условия да функционира една индустриална зона?

Конфискуват имоти на избягали бандити В ЕС са иззети само 1,1% от всички приходи от престъпна дейност

Пожар край Пловдив изпепели стотици декари житни блокове

Вируси може да създават условия за появата на болестта на Алцхаймер

Четири хеликоптера извозваха туристи, блокирани на швейцарски връх заради авария на лифт

Полиците „Каско“ може да поскъпнат

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 22 юни 2018

Съдът отхвърли иска на „Антикорупция“ за отнемане на 3,6 млн. лв. от осъдения до живот Георги Вълев Делото е било прекратено, защото проверката на КПКОНПИ продължила повече от 10 месеца

Уволниха директорка заради скандална торта (обзор)

Обновяват “Владиславово” с над 20 млн. лева

Снимка: Архив

Приоритет са междублокови пространства, училища и забавачка

Четвъртият по големина във Варна квартал “Владислав Варненчик”, в който живеят над 45 000 души, ще бъде обновен с над 20 млн. лева за година. Това обяви във фейсбук на празника на района кметът на града Иван Портних. Той посочи, че след мащабно ремонтираните основни булеварди, които водят до района – бул. „ Константин и Фружин “ , „Трети март “, „Янош Хуняди “, след пълна реставрация на парка , след изграждането на нова пристройка в ОДЗ “Маргаритка ” и нова детска ясла, инвестициите в района продължават .

Само по новата оперативна програма “Региони в растеж” с а осигурени 8 300 000 лв. за облагородяване на междублокови пространства (основно в 4-ти микрорайон, в т.ч. ремонт на ул. „ Янчо Мустаков “ ), 3,2 млн. лв . за ремонт и модернизация на Първо основно училище, 3 млн. лв. за ремонт и модернизация на СОУ “Пейо Яворов”, 625 000 лв. за обновяване на ОДЗ “Първи юни” и 470 000 лв. за ремонт и оборудване на НЧ “Петко Р. Славейков 1928” “, уточняват от общината.

Предвиден е ремонт на бул. “Св. Елена” – в отсечката от разклонението на „Трети март“ до магазин „Лидл“ . Проектира се и изграждане на голям спортен център подобен на този в квартал” Младост” – с открити футболни и волейболни игрища, вероятно и със закрита зала за хандбал.

Във Владиславово са ремонтирани наново близо 30 детски площадки от общо 230, които се изграждат в цяла Варна, за да отговарят на новите стандарти и изисквания за безопасност. В самия квартал е заложено изграждането на още над 20 детски площадки, като е включена и рехабилитация на околната им инфраструктура – подходи, градинки и плочници, уточни районният кмет Николай Костадинов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.