Заловени са 30 бежанци край Поморие

През последните дни се забелязва се леко увеличение на бежанския натиск - вчера край Приморско e заловена група от 30 бежанци, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде "Фокус".

„Има от вчерашния ден задържана група, мисля, че са около 30 души, които са задържани навътре на територията на нашата страна в Приморско. Това е част от процеса, по който ние охраняваме нашата граница”, каза тя и допълни, че и във вътрешността на страната МВР работи по залавянето на незаконни мигранти.

„Това значи, че те преминават през същите процедура на проверка и установяване на самоличност, както и тези, които преминават непосредствено границата”, допълни вътрешният министър.

Бъчварова коментира, че през последните няколко дни има леко увеличение на бежанските потоци.

„Ние съдим не само по тези, които успяваме да заловим, но и тези, за които подаваме сигнали до турската страна, те да предотвратят”, допълни тя и каза, че от турската страна има около 1200 души, които се опитват да преминат границата с България. Бъчварова коментира, че в момента няма случай на преминаване на бежанци по море.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини