Ремонтират ключови булеварди в София

Ремонти по няколко ключови трасета тръгват в София през юни и юли. От Столичната община успокоиха, че затруднения в движението почти няма да има, защото тази година ще се ремонтират булеварди извън центъра. Обект в централната част е само бул. „Витоша“. Реконструирането в частта му от НДК до Южния парк ще започне на 1 юли и ще продължи 35 дни.

Проблемен участък

Проблемен ще е участъкът в района на бул. „Черни връх“. В момента приключват отчуждителните процедури и през юли работата започва от ул. „Флора Кънева“ до бул. „Тодор Каблешков“. „Ще се наложи да затворим движението, ще има усложнения“, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира реконструкцията на друг столичен булевард - „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“. До 2 седмици там трябва да приключи първият етап на ремонта там и да се започне втората част - разширението му, така че да стане четирилентов. Предвидено е да изграждането на повдигнати пешеходни пътеки и велоалея по протежение на цялото трасе.

На 7 юни тръгват ремонтите и на 5 км от бул. „Владимир Вазов“ и на километър и половина от „Ботевградско шосе“. „Там има 10 мостови съоръжения, които са в много тежко състояние“, обясни още кметът.

Улица „Богатица“ в кв. „Лозенец“ ще се затвори в началото на юли в частта от бул. „Арсеналски“ до бул. „Джеймс Баучер“. Там първо ще се сменят канализацията и топлопреносната мрежа, а после ще се изградят улицата и тротоарите.

За ремонтите на пътищата тази година Столичната община е отделила бюджет от над 34 млн. лв. Вече е завършено цялостното обновяване на 7 малки квартални улици, като в момента се работи по други 9.

Коментари

Задължително поле