Халюцинации с Джони Деп

Новите приключения на Aлиса и Лудия шапкар

Този път Тим Бъртън не е режисьор

Мегапродукцията “Алиса в Огледалния свят” нахлува в кината в страната и по света, след като месеци наред мащабната маркетингова кампания насищаше интернет пространството.

Филмът е продължение на монументалния финансов хит от 2010-а “Алиса в Страната на чудесата”, който получи лоши отзиви от критиците, но в крайна сметка направи над един милиард долара глобални приходи от продажба на билети. Това беше и един от последните истински хитове на Джони Деп, който изигра ролята на Лудия шапкар. Сега той може би се надява, че продължението ще му осигури глътка свеж въздух след серията от творчески и финансови провали през последните години, включваща такива безобразия като “Превъзходство” и “Мордекай”. Деп беше най-печелившата звезда, преди да се подхлъзне надолу по хълма с няколко особено несполучливи роли.

Рекламната кампания на “Алиса в Огледалния свят” закономерно се фокусираше тежко върху неговия образ - Лудия шапкар. Деп е почти неузнаваем под тонове художествен грим. Филмът нахълтва в кината в страната и по света от май. Ако не бъде голям успех, кариерата на Деп ще отбележи най-ниската си точка.

Този път режисьор не е ексцентричният визионер Тим Бъртън, а в ролите освен Деп и Мия Вашиковска, която играе Алиса, зрителите ще видят Линдзи Дънкън, Ан Хатауей, Ед Спилърс, Рис Айфънс, Саша Барън Коен, Хелена Бонъм Картър и Джоана Бобин.

Коментари

Задължително поле