Скорсезе събира Де Ниро, Пачино и Кайтел за епична мафиотска драма

Робърт де Ниро

Бюджетът на филма е 100 милиона долара

Всички ценители на качественото кино нямат търпение да започнат снимките на The Irishmen – епична биографична мафиотска ретро драма, която събира режисьора Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро, Ал Пачино и Харви Кайтел.

Сценарият на ветерана Стивън Зейлиън е вдъхновен от романа на Чарлс Брант I Heard You Paint Houses и предлага изповедален поглед към мрачното минало на наемния убиец на американската мафия Франк “Ирландеца” Шийран (1920-2003), “подписал” над 25 трупа и участвал активно в изграждането на монументалната мафиотска митология през втората половина на XX век.

Шийран е бил важна фигура в кипящите от нелегална активност профсъюзи, а името му се свързва с два от най-иконичните житейски финала в историята на САЩ - убийството на президента Джон Ф. Кенеди и мистериозното изчезване на Джими Хофа.

От Paramount държат правата за разпространението на гангстерския филм в САЩ, а преди дни от мексиканското студио Fabrica de Cine обещаха да поемат 100-милионния му бюджет с логичното обяснение, че такова нещо вероятно никога няма да бъде повторено.

Филмът ще събере за първи път Мартин Скорсезе и Ал Пачино. Само това обстоятелство е достатъчно за полет на фенската фантазия, а участието на Де Ниро и Кайтел, с които Мартин Скорсезе вече е правил няколко шедьовъра, извежда очакването на съвсем друго ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино