Йорданка Фандъкова: До септември в столицата тръгват 110 нови автобуса

С усилията на младите общински съветници от ГЕРБ Михаела Иванова и Ботьо Ботев София вече има проект на Младежка стратегия, който скоро предстои да бъде представен официално, предаде "Фокус". Това каза кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред близо 200 младежи от МГЕРБ-София и МГЕРБ-София област, които участват в Регионална академия за развитие на управленски умения, съобщиха от пресцентъра на партията.

Фандъкова подчерта, че проектът ще бъде предложен за широко обществено обсъждане, защото общината иска да чуе максимален брой гледни точки и мнения за стратегията и да събере всякакви бележки и препоръки, които да превърнат проекта в работещ документ. „Основен приоритет на Стратегията е насърчаването на младежкото предприемачество чрез засилване на ефективността на връзките между образователните институции и бизнеса. По този начин ще улесним прехода от образование към заетост и ще създадем благоприятна среда за професионална реализация и кариерно развитие на младите специалисти в София“, подчерта Фандъкова, цитирайки проекта за Младежка стратегия на столицата.

Заместник-председателят на ГЕРБ благодари на младежите от структурите на партията за помощта както по време на предизборните кампании, така и след това при реализирането на управленските политики. Като пример Фандъкова посочи младите общински съветници от ГЕРБ Михаела Иванова и Ботьо Ботев, районният кмет Любомир Дреков и много други младежи, с които се среща и работи всекидневно. „Разчитаме на вас. Помощта от млади и подготвени хора винаги е добре дошла и съм радостна, че имаме много такива хората от МГЕРБ-София и в цялата страна. Ние ще бъдем до вас с опита и знанията, които имаме“, каза още Фандъкова.

Кметът на София запозна младежите от ГЕРБ с основните приоритети на екипа на Столична община. „Важното за нас, за да може София да бъде конкурентен град, е всичко да се случва след ясен план и визия. Основен приоритет е визията за развитието на София като зелен град. София ще кандидатства и за Зелена столица на Европа. Но когато говорим за зелен град, освен природните дадености и ресурси, мислим и за намаляването на вредните емисии, за природосъобразното управление на отпадъците, за подобряването на транспорта и инфраструктурата и още компоненти. Реален пример за това са новите 110 автобуса, които ще започнат да се движат в София още през месец септември тази година. Освен това стартираме и процедура за закупуването на още 30 нови автобуса за столичния град. Заедно с това работим непрекъснато по разширяването на метрото и до края на 2019 година ще пуснем нови 12 километра линии. Комплексно с всички тези мерки ще намалим многократно вредните емисии и газове“, посочи като пример Фандъкова.

Като друг приоритет, чиято реализация вече е в ход, Йорданка Фандъкова посочи ремонтите на вътрешнокварталните улици. „Първо започнахме от основните трасета, по които се движат най-много хора и градският транспорт и максимално ще навлизаме и в по-малките улички в кварталите. Работим усилено и постепенно променяме София“, коментира столичният кмет.

По отношение на образованието Йорданка Фандъкова използва възможността да благодари на МГЕРБ и на всички, които са работили по изготвянето и приемането на новия Закон за предучилищното и училищното образование. „Модерното образование за младите хора е най-важният ни ангажимент, защото то ще доведе до устойчиво развитие на България. Благодарение на новия закон Европейската комисия похвали България. Сега обаче ни очаква много работа от страна на МОН и всички възможности, които дава законът трябва да се интегрират в модерни учебни програми, в обучение на учителите и повече практика в обучението, повече дигитализация. Убедена съм, че МГЕРБ може да бъде водещ в изискването на по-активна работа, но и в предлагането на повече новаторски инициативи в тази посока. Младежкото предприемачество и развитието на кадри за ИТ сектора трябва да бъдат водещи приоритети във вашите идеи и инициативи“, коментира Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини