4,6 г условно за мъж намушкал дете с нож в Търново

Районният съд във Велико Търново постанови условна присъда от 4 години и 6 месеца за 35-годишен мъж, който се заканил с убийство на 8-годишно момче и го намушкал с нож в бедрото. Магистратите отсъдиха Асен М. Да плати и 1700 лв неимуществени вреди, които е нанесъл на момчето. 500 лв от присъдената като обзщетение сума, извършителят на злодеянието ще трябва да брои на бащата на детето, а на пострадалия малчуган- останалите 1200 лв. Магистратите са отхвърлили иска на бащата, възлизащ на 3000 лв., както и този на детето в размер от 7000 лв., като неоснователни и недоказани. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в старата столица в 15-дневен срок.

Разследването срещу Асен М. е приключило за по-малко от два месеца и Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия в рекордно кратък срок . Асен М. бе изправен на подсъдимата скамейка след като около 16 часа на 27 март на ул."Бяла Бона" в квартал "Чолаковци" в болярския град се заканил с убийство на малолетния Ц. К., размахал нож срещу него и го забил в крака му.

Обвиняемият е осъждан многократно. В злополучния ден Асен М. излязъл от дома си и отишъл пред квартално гаражно кафене. Там срещнал свой познат и двамата се заговорили.По същото време по улицата минали Ц.К. и негов приятел. Децата се спрели, за да поздравят мъжът с когото говорил Асен, понеже често им давал бонбони. Тогава Асен попитал момчето: "Имаш ли женички?", а то му отвърнало: "Не, намери си ти".

Това разгневило Асен М. Той хванал детето за яката на якето и му се заканил с убийство, като му казал: "Ще взема ножа и ще те накълцам". След миг измъкнал от джоб на анцуга сгъваем нож, разгънал го и мушнал детето в дясното бедро. После прошепнал на хлапето: "Не съм те ръгал".

След това спокойно се върнал в заведението и продължил да си говори.

Момчето извикало от болка, притиснало раната на крака си, прибрало в къщи и разказало на баща си какво се е случило, а той незабавно алармирал органите на реда.

Коментари

Задължително поле