Зеленогорски: РБ трябва да преговаря с ГЕРБ за общ кандидат-президент

Тепърва предстоят дискусии в Реформаторския блок за президентските избори, от “България на гражданите” сме предложили Реформаторкият блок да преговаря с мнозинството за единна кандидатура, надяваме се да се подкрепи този подход. Ако не бъде покрепен, тогава ще мислим дали е възможно РБ да издигне единна кандидатура и да търсим и подкрепа на гражданите и на други дясноцентристки партии", обясни съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски пред БНТ.

Той прогнозира, че предстои класически сблъсък ляво-дясно, затова е най-добре още на първия тур да има единен кандидат на мнозинството. Зеленогорски каза още, че има преформатиране в левицата и е очевидно желанието да се преборят да спечелят президентските избори.

По думите му мнозинството се справя добре и е добре мандатът да бъде довършен докрай. Някои министри много тихичко свършиха много работа, каза той и даде за пример енергетиката, където дефицитите са намалени с 300-400 милиона, същото се е случило и в областта на здравеопазването. “Усилията на г-жа Кунева по отношение на образованието дават плод, България се нуждае от този плод”, подчерта Найден Зеленогорски и добави, че трябва да достигнем едно поне средно европейско ниво на образование, за да може младите да конкурентоспособни на европейския пазар.

На въпрос по-трудно ли работи Реформаторският блок без ДСБ, Зеленогорски отговори, че това е очевидно, едно е да имаш подкрепата на 23 депутати, а друго – на 13. Изрази надежда, че реформаторите няма да се свиват, че ще се увеличават. Той посочи постигнатите промени в конституцията и предстоящите промени в Закона за съдебната власт като "стъпчици, с които вървим напред".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика