На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Сигнали за незаконно строителство край Кранево бяха проверени от ДНСК

Снимка: Архив

От регионалния отдел за национален строителен контрол в Добрич е извършена проверка на място на строежа и в община Балчик, след като в медиите се появиха публикации за незаконно строителство на плажа край с. Кранево, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Строеж „Курортни вили – 8бр. и басейн” се изпълнява в урегулиран поземлен имот в регулацията на село Кранево, отреден за курортни дейности с подробен устройствен план, одобрен с решение на общинския съвет на Балчик през 2011г. Имотът не засяга плажа, не включва дюни, не попада в зона “А” по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и не попада в защитена зона “Балтата”.

През месец март е издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Балчик, което не е обжалвано и е влязло в сила. Строежът е пета категория по смисъла на ЗУТ и подлежи на контрол от кмета на община Балчик. Тъй като строителството се изпълнява в съответствие с действащ подробен устройствен план и с влезли в сила строителни книжа, той не е незаконен по смисъла на ЗУТ.

Строителството се извършва, обаче, в нарушение на забраната за строителство след 15 май по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и подлежи на спиране от кмета на община Балчик.

При оглед на строителната площадка е открито, че част от вилните сгради са изпълнени до първи етаж и една е изпълнена до втори етаж. Изпълнява се армировка на една от сградите. Няма полагане на бетон, както и наличие на бетон помпа.

С влезлия в сила строителен план е предвидено средно застрояване с височина до 12 м и коефициент на интензивност 1,5. С одобрения от главния архитект на община Балчик инвестиционен проект е предвидено ниско застрояване с височина 6,30 м и коефициент на интензивност 0,45 – много по-ниски показатели от допустимите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.