Второкласник стана талант №1 на Монтана

Деветгодишният Дарен Гоцак спечели специалната стипендия на община Монтана за ярки дарования в науката, културата и спорта.

Второкласникът от основно училище „Иван Вазов” в Монтана е носител на десетки награди от наши и международни конкурси за музика. Дарен е певец и пианист и се изявява на сцената от четиригодишен. С изпълненията си на пиано неотдавна той завоюва златен медал на конкурса „Орфеева дарба”.

През юни малкият талант ще представи България и на международен музикален фестивал в Италия. За успехите и развитието на дарбата си Дарен Гоцак получи стипендия от 4200 лева.

В края на учебната година община Монтана раздаде седем стипендии на талантливи деца с постижения на национално и международно ниво. Вторият транш от финансовите стимули ще бъде връчен на учениците по Коледа. Стипендиите за даровити деца с общ размер от 11 000 лева се раздават в Монтана вече пета година.

Снимка, файлове Stipendii_Montana - Кметът на Монтана Златко Живков с Дарен и носителите на стипендии за успехи в науката, културата и спорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони