Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Реформатори даряват 400 домашни аптечки в Търновско

Депутати от Реформаторския блок ще дарят 400 домашни аптечки на хора в затруднено положение във Велико Търново. Това обявиха зам. председателят на парламента Иван Иванов и народният представител Вили Лилков.

Инициативата ще обхване населени места в Северозападна България и две общини в област Велико Търново. По данни на депутатите над 5000 са населените места, в които няма аптеки. Така нуждаещите се от лекарства са принудени да молят за помощ близки и дори кметове.

“С нашата инициатива целим и да обърнем вниманието на Министерството на здравеопазването към проблема и необходимостта да има законови промени, които да позволяват мобилни аптеки да снабдяват населените места с лекарства”, коментира Вили Лилков.

Според него в момента медикаменти могат да бъдат продавани само в стационарните аптеки. Вече са подготвени законодателни промени, които се очаква да бъдат разгледани в пленарната зала. С помощта на дарители Реформаторите са осигурили домашни аптечки за възрастни хора, за социално слаби, за многодетни семейства и за самите кметства.

Кампанията е насочена към населени места във Видин, Монтана, Враца, Перник, Войница, както и общините Златарица и Елена в област Велико Търново. Аптечките са луксозни и съдържат 23 консуматива, сред които бинтове, марли, кислородна вода, дори детски четки и пасти за зъби. Иван Иванов посочи, че днес ще бъдат проведени срещи с кметовете на населените места в Златарица и Елена, като с тях ще бъдат обсъдени възможностите за подобряването на здравните услуги. След това депутатите ще раздадат аптечките на нуждаещите се.

“Това ще бъде сигнал, че държавата не е само в големите градове, но и че в малките населени места живеят хора, които имат потребности”, изтъкна Иван Иванов.

По думите му преди броени месеци по инициатива на Реформаторския блок десетки деца в неравностойно положение от Велико Търново получиха безплатна дентална грижа в столична клиника.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.