Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Реформатори даряват 400 домашни аптечки в Търновско

Депутати от Реформаторския блок ще дарят 400 домашни аптечки на хора в затруднено положение във Велико Търново. Това обявиха зам. председателят на парламента Иван Иванов и народният представител Вили Лилков.

Инициативата ще обхване населени места в Северозападна България и две общини в област Велико Търново. По данни на депутатите над 5000 са населените места, в които няма аптеки. Така нуждаещите се от лекарства са принудени да молят за помощ близки и дори кметове.

„С нашата инициатива целим и да обърнем вниманието на Министерството на здравеопазването към проблема и необходимостта да има законови промени, които да позволяват мобилни аптеки да снабдяват населените места с лекарства“, коментира Вили Лилков.

Според него в момента медикаменти могат да бъдат продавани само в стационарните аптеки. Вече са подготвени законодателни промени, които се очаква да бъдат разгледани в пленарната зала. С помощта на дарители Реформаторите са осигурили домашни аптечки за възрастни хора, за социално слаби, за многодетни семейства и за самите кметства.

Кампанията е насочена към населени места във Видин, Монтана, Враца, Перник, Войница, както и общините Златарица и Елена в област Велико Търново. Аптечките са луксозни и съдържат 23 консуматива, сред които бинтове, марли, кислородна вода, дори детски четки и пасти за зъби. Иван Иванов посочи, че днес ще бъдат проведени срещи с кметовете на населените места в Златарица и Елена, като с тях ще бъдат обсъдени възможностите за подобряването на здравните услуги. След това депутатите ще раздадат аптечките на нуждаещите се.

„Това ще бъде сигнал, че държавата не е само в големите градове, но и че в малките населени места живеят хора, които имат потребности“, изтъкна Иван Иванов.

По думите му преди броени месеци по инициатива на Реформаторския блок десетки деца в неравностойно положение от Велико Търново получиха безплатна дентална грижа в столична клиника.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.