86-годишен дал отпор на рецидивист, опитал да го ограби в дома му 56-годишният нападател не успял да измъкне портмоне с 680 лв.

Тойота блъсна дете на зебра, то се спаси като по чудо

Разследват палеж на кола в Разград Има версия, че колата е подпалена за отмъщение

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

БСП иска преизчисляване на пенсиите

Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

Парламентът прие промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Борисов: Българското участие в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис е стратегически важно

Цветанов се извини за думи на депутат от НФСБ

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Борисов в Гърция: ЖП връзката Солун-Русе ще допринесе за икономическия подем на региона

Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

КОНПИ отнема над 30 хил. лв. от бивш управител на общинско дружество в Бургас, сключвал договори със съпругата си

Антон Антонов, АПИ: Потребителите ще могат онлайн да закупуват електронна винетка

РБ или подкрепя ГЕРБ, или предварителни избори за кандидат-президент

Снимка: БТВ

„Обща кандидатура с ГЕРБ или отворени вътрешни избори за кандидат, издигнат от Реформаторския блок – такива са опциите пред реформаторите за предстоящите президентски избори“, това заяви в Русе зам.-председателят на СДС Румен Христов, съобщава БТВ.

Според депутата трябва да се търси възможност за участие на управляващото мнозинство с обща кандидатура, но първата крачка е на ГЕРБ.“Не можем да бъдем ние инициаторите на предложение в тази посока. Ако те решат и ни поканят, ние ще участваме в тези преговори. Готови сме, съгласни сме да водим такива преговори“, каза Христов.

Другият вариант, ако няма съгласие, РБ да издигне свой кандидат. „СДС смята, че този кандидат е най-добре да бъде излъчен след провеждането на т.нар. открити вътрешни избори. Отворени избори, на които имат право да гласуват всички граждани – няма да им се търси членско присъствие, членски карти. Това е една форма за намиране на най-достойния кандидат и нека все пак да попитаме избирателите на какво мнение са по отношение на нашите кандидатури“, каза още Христов.

Той самият беше кандидат-президент, издигнат през 2011 г. от СДС. Тогава той взе 1,95%. По думите на Христов „бъдещият президент трябва да бъде проевропейски демократ“.

Той очерта и сценариите, чрез които в момента левицата търси опит за реванш. Единият е чрез дестабилизация на правителството и предсрочни избори.

„Не знам защо си мислят, че ако отидем на предсрочни избори, конфигурацията ще бъде кой знае колко по-различна от тази, която е в момента, и че те ще се върнат във властта. Вторият вариант, който те опитват да постигнат, това е моделът 2001 г., когато, вземайки президентската институция, те тръгнаха към властта и успяха да я вземат. Затова ние в никакъв случай не бива да подценяваме това, което се случва вляво като обединение около една кандидатура за президент“, заяви Христов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.