Най-после изградиха подлез на мястото на фаталния прелез в столичния квартал Горна баня

Снимка: Архив

НКЖИ вложи над 1 800 000 лв. за изграждане на пешеходен подлез в кв. Горна баня, съобщиха от от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Жителите на квартал Горна баня в столицата вече ще преминават сигурно и безопасно през жп линията. Това стана възможно след изграждането на подлез, който дава възможност за преминаването на улиците, свързващи кв. Гевгелийски – Западен парк – Овча купел и кв. Горна баня.

Финансирането на обект "Изграждане на пешеходен подлез на междугарието Захарна фабрика – Горна баня по 5-та жп линия София – Кулата" е изцяло от бюджета на НКЖИ и възлиза на 1 807 000 лева.

Основната конструкция на подлеза е стоманобетонна, рамкова. Достъпът до нея се осигурява чрез две стълбища, две рампи и асансьори за хора с намалена подвижност, майки с колички и велосипедисти. Изградено е видеонаблюдение и е назначена денонощна охрана.

Ръководството на НКЖИ се надява, че гражданите ще използват пешеходния подлез и няма да пресичат железопътната линия нерегламентирано. Преминаването на жп магистрала, какъвто е този участък на необособени за това места е изключително безразсъдно и опасно!

Напомняме ви, че 30 души загинаха при опит да преминат фаталния жп прелез.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини