Елен е виновен за катастрофата на автобуса на пътя Русе-Силистра, твърди шофьорът

Шофьорът на катастрофиралия автобус на пътя Русе – Силистра обяснил пред разследващите, че на пътя е излязъл елен и затова е изгубил контрол над превозното средство и е навлязъл в крайпътна овощна градина, съобщиха от прокуратурата. Според първоначални данни инцидентът е станал заради щофьорска грешка, като автобусът се е движил с превишена скорост.

Автобусът е пътувал от София за Силистра, а инцидентът е станал около 4 часа сутринта до разклона на с. Ситово и навлязъл в нива. Десетима от пътниците са откарани в Спешния център на МБАЛ-Силистра, без опасност за живота.

В резултат на инцидента 65- годишна жена е пострадала и е откарана във Варна в неврохирургия. С фрактури са настанени в силистренската болница още двама души - жена на 67 и мъж на 49 години. В спешното отделение на болницата са прегледани 10 пътници, като 7 от тях са освободени слeд прегледите.

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за инцидента. То се води за престъпление за причиняване на телесни повреди и значителни имуществени вреди.

След катастрофата шофьорът е подал сигнал за пътнотранспортното произшествие на тел. 112. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Коментари

Задължително поле