Пепелянка ухапа дете в центъра на Пловдив

Отровна пепелянка ухапа 7-годишно момиченце в центъра на Пловдив.  Детето веднага е прието в болница, където са му дали противозмийски серум.„В събота се разхождахме с дъщеря ми. На тротоара видяхме малко змийче. Заобиколихме го, но в следващия момент дъщеря ми каза: Мамо, змията ме ухапа, много ме боли. Видях две точки кръв на лявото й краче и веднага тръгнахме за болницата”, разказа ужасената майка пред Марица.бг.

Детето веднага е прието в Спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги”, къдетолекарите са му влели противозмийски серум. След това за 24 часа момиченцето е било под наблюдение в Интензивно отделение.

„Змийчето беше сиво-пепеляво на цвят. Около 20 см, дебело колкото пръста ми”, твърди майката. Хубавото е, че въпреки паниката си тя се е сетила да снима влечугото и го е показала на лекарите. „Двамата със съпруга ми сме изключително благодарни на целия персонал в УМБАЛ „Свети Георги” за грижите и професионализма”, посочи майката.

От болницата обясниха, че са действали много бързо. От направените тестове не е станало ясно точно каква е змията. Тъй като е имало възпалителен процес, са направили противозмийски серум. Детето е стабилизирано и днес ще бъде изписано.

Коментари

Задължително поле