Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Проф. Стоян Миланов: Чантаджии от здравната каса рекетират „Пирогов“

Вчера аз усетих рекет от страна на софийската здравна каса – че ако не подпиша този протокол, няма да си получим парите, заяви на извънредна пресконференция директорът на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов. „Какво е това чудо, в какви условия живеем“, попита риторично той.

Проф. Миланов каза още, че иска „да напомни на някои чантаджии от надзора на здравната каса в лицето на шефа на надзора“, че тази болница произвежда здраве и медицинска добавена стойност, която е неизмерима.

По думите му в протокола, който трябвало да подпише, имало безумия. Проф. Стоян Миланов обясни, че ако в момента в „Пирогов“ дойде пациент с кръв в урината, той трябвало да бъде приет по клинична пътека, по която задължително да бъде опериран.

Преди време „Пирогов“ бил глобен заради двама пациенти – единият бил приет, а другият върнат, посочи директорът на болницата.

„Някой много умело използва момента, за да нагнети напрежение. Нека го знае и министър Москов. Имам чувството, че някой се опитва да сложи прът в колелото. Може би отговорът „кой“ е някъде там. Аз ще искам мандат от „Пирогов“ да подпиша този договор. Дали Надзорния съвет е решил да преведе парите на „Пирогов“, това е на негова отговорност. Дали има нещо като спешна пътека – парите трябва да бъдат преведени авансово“, каза професор Миланов.

„От Надзорния съвет казват, че не са спали събота и неделя, за да направят този пасквил. „Пирогов“ не е спал 60 години. Това е подигравка в тази институция. Пълно е с грешки – имаме орязване на интензивни легла. Къде се връщаме 2007 година ли сме, 1997 година ли сме? Ако се случи катастрофа, кой ще плати?“, заяви изпълнителният директор на „Пирогов“.

По-рано тази сутрин Здравна каса излезе със заявление, че се очаква средствата към столичната болница ще бъдат преведени.

Вчера лекарите в „Пирогов“ обявиха, че са в стачна готовност, заради неизплатените заплати от април, както и че не са подписали договор със Здравната каза заради обидни условия, предложени на институцията.

„Подобно бюджетиране поставя Пирогов на колене. 2300 човека в тази болница си чакат от месец април.“

Мениджърът на болницата не поиска оставки, а „да се влезе в час“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.