Зарков: Алтернативата е само една – нови избори и хора, които да вдъхнат живот на българските демократични институции Когато народът абдикира от парламента, той няма смисъл да съществува

Тръмп непоклатимо подкрепя Рияд Няма да къса връзките, въпреки случая “Хашоги”

Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

Включват фирми от Търговище в бизнес платформа в Португалия

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров (вторият от дясно) с колегата си от Санта Мария да Фейра.

Фирма от Търговище да бъдат включени в бизнес платформата на побратимения град Санта Мария да Фейра. Това е договорил кметът на българската община д-р Дарин Димитров при посещението си в Португалия преди седмица.

В платформата са включени над 1100 португалски фирми, които рекламират дейността си и търсят партньори. Безплатното присъединяване на бизнеса от Търговище ще даде възможност за популяризиране на местната икономика и привличане на инвестиции, смятат от местната управа в града.

При визитата си делегацията от Община Търговище е договорила обмен на кадри и обучение в направленията за административно обслужване и служба за заетост. В Санта Мария да Фейра са създали такава през 2006г., когато са имали фалити на предприятия и ръст на безработицата. „Идеята е била да обучават безработни как да създадат своя фирма, да намерят ниша за развитие, как да продават продуктите си. Първоначално са работела 2 служители, а сега са 10 експерти. Всеки успял бивш безработен после става ментор при създаването на нова фирма. 80% от тях са действащи”, съобщи секретарят на Общината Христалина Халачева, която участва в делегацията. Предвижда се тази добра практика да бъде проучена и евентуално приложена и в Търговище, каза още тя.

Кметът д-р Димитров съобщи още един от акцентите от визитата, при която е коментирано български лекари да специализират в онкоболницата в Санта Мария да Фейра, която става център за обучения и квалификация и е с високо технологично оборудване.

Д-р Димитров заяви, че делегацията от Община Търговище е придружавана от посланика ни в Португалия Тодор Стоянов, който е направил презентация за възможностите за търговско и икономическо сътрудничество. Той е съобщил, че у нас вече работят 400 португалски фирми.

При посещението на българската делегация са обсъждани възможностите за културен обмен и гостувания на състави на различни прояви.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.