Корнелия Нинова в Благоевград: За президент няма да говорим днес, сплотяването на партията е най-важния проблем

„За президент няма да говорим днес, процедурата по вътрешнопартийното допитване за президент ще стартира другата събота, когато ще проведем пленум. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, където тя дойде с цялото изпълнително бюро за изнесено заседание.

„Избрах Благоевград за старт на срещите по емоционална и рационална причини.

Емоционалната е, че сърцето си ми е тук. Тук ми беше първият мандат като народен представител, много обичам района, познавам хората.

Рационалната причина е, че започваме обиколките от големите организации, където има проблеми. Бих искала с тези заседания на Изпълнителното бюро колегите от ръководството и общинските председатели да заздравят контактите си помежду си, да видим къде са проблемите и да започнем да ги решаваме един по един.

Сплотяването на партията е най-належащият проблем, който трябва да се реши в Благоевград“, каза още Нинова и допълни, че трябва да се спрат всички вътрешни противоречия и лични амбиции.

„Едно нещо ни обединява. То е общо за всички въпреки различните мнения в партията и това е идеята и програмата. Конгресът подкрепи категорично програмата, заставаме зад идеята за лява политика и тръгваме да ги изпълняваме“, каза още Коренилия Нинова преди старта на днешното изнесено заседание на Изпълнителното бюро на НС на БСП, което се провежда в Регионалния исторически музей в Благоевград.

Преди заседанието Нинова и членовете на бюрото поднесоха цветя на паметника на Димитър Благоев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика