11 години затвор и 50 000 лева глоба за екссъпрузи наркодилъри, хванати с 449 грама хероин

снимка: архив

Пловдивският окръжен съд осъди на общо 11 години затвор бившите съпрузи Тодор Арнаудов и Мария Мошикова, които бяха заловени с 499 грама хероин на обща стойност 59 880 лв. на 23 октомври 2015 г.

Производството по делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като двамата подсъдими се признаха за виновни и по този начин успяха да намалят с 1/3 окончателните си присъди. Тодор Арнаудов бе осъден на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип и глобен с 50 000 лв.

Съучастничката му и екссъпруга Мария Мошикова пък се отърва с 3 години лишаване от свобода условно, а наказанието е отложено за изтърпяване с изпитателен срок от 5 години. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Тодор Арнаудов се снабдявал с хероин от неизвестен източник от Турция, но тъй като бил познат на полицията като лице от контингента, оставял наркотичните вещества на съхранение в дома на бившата си съпруга Мария Мошикова. Когато се появявал клиент, искащ да закупи количество на едро, Арнаудов уведомявал Мошикова да му достави такова количество или да го даде на клиента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право