Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

11 години затвор и 50 000 лева глоба за екссъпрузи наркодилъри, хванати с 449 грама хероин

снимка: архив

Пловдивският окръжен съд осъди на общо 11 години затвор бившите съпрузи Тодор Арнаудов и Мария Мошикова, които бяха заловени с 499 грама хероин на обща стойност 59 880 лв. на 23 октомври 2015 г.

Производството по делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като двамата подсъдими се признаха за виновни и по този начин успяха да намалят с 1/3 окончателните си присъди. Тодор Арнаудов бе осъден на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип и глобен с 50 000 лв.

Съучастничката му и екссъпруга Мария Мошикова пък се отърва с 3 години лишаване от свобода условно, а наказанието е отложено за изтърпяване с изпитателен срок от 5 години. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Тодор Арнаудов се снабдявал с хероин от неизвестен източник от Турция, но тъй като бил познат на полицията като лице от контингента, оставял наркотичните вещества на съхранение в дома на бившата си съпруга Мария Мошикова. Когато се появявал клиент, искащ да закупи количество на едро, Арнаудов уведомявал Мошикова да му достави такова количество или да го даде на клиента.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете