4 години затвор за пиян шофьор без книжка, убил спътничката си в катастрофа и ранил друг водач

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Добрич днес състав на Окръжния съд в града произнесе ефективна присъда от четири години лишаване от свобода при първоначално строг режим спрямо варненеца Николай Иванов, който причини смъртта на пътничка в автомобила си и средна телесна повреда на друг водач при управление на „Мерцедес“ с превишена скорост, с алкохол 1,47 промила и без правоспособност да управлява МПС, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

Тежкият пътен инцидент между управлявания от 38-годишния подсъдим автомобил „Мерцедес“ със скорост 154 км в час и насрещно движещо се „Ауди“, на чийто водач бе причинена средна телесна повреда, се случило на 14 април 2015 г. около 17,15 часа на пътя село Нова Камена – село Войниково в община Тервел.

В следствие на високата скорост колата на Иванов се завъртяла на завой. При страничното плъзгане по асфалта задната гума се разкъсала и „Мерцедес“-ът навлязъл в насрещното движение, където ударил автомобил „Ауди“. От силния удар купето на колата на Иванов се разкъсало.

Притеклите се на помощ двама свидетели отвели пострадалия водач на „Ауди“-то в болница, а подсъдимият Иванов изоставил спътничката си, която лежала в канавката без признаци за живот, и напуснал произшествието.

Николай Иванов е с начално образование, осъждан и с лоши характеристични данни и никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на автомобил.

Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле