Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Владислав Горанов оттегли спорните текстове в КСО, свързани с изплащането на втората пенсия

Министерството на финансите оттегли предложенията за промени в Кодекса за социално осигуряване, свързани с изплащането на втората пенсия, които предизвикаха сериозни спорове заради това, че предвиждаха да се създаде общ резерв, от който пенсията да се плаща пожизнено, но без възможност за наследяване, съобщи БТВ. Министърът на финансите Владислав Горанов обяви на брифинг, че ще остави дебата по промените да се води от експертите от Министерството на труда и социалната политика. Той отбеляза, че изплащането на втората пенсия ще трябва да се уреди в диалог със социалните партньори.

„Трябва да сме коректни, когато в един момент имаме претенциите, че нещо не се случва по правилния начин и упрекваме инициатора на някакви промени, че не му е работа и той прецени същото, да дадем възможност на тези, които са изразили подобни претенции, да извървят пътя си така, че да подредят системата”, заяви Горанов.

Министерството на финансите ще предложи изменения в Кодекса за социално осигуряване. Те обаче ще засягат възможностите за инвестиции на пенсионните фондове.

Фазата на изплащане на втората пенсия вече 8 години стои неуредена, а освен това е факт, че първият и вторият стълб се конкурират, информира още министърът.

„С този опит да се създават страхове в българските граждани и да се коментира повратно темата с това дали е защитена частната собствено ни кара да мислим, че зад тези мотиви се крие някаква друга цел на противниците на изменение в закона” заяви, горанов и увери, че никога не е била коментирана национализация във връзка с изплащането на пенсиите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.