Пловдив ще е домакин на първия у нас международен фестивал на дроновете

Международен фестивал на дроновете ще се проведе в Пловдив на 19 и 20 август, съобщи главният организатор на атрактивното събитие Петьо Петков. До момента участие са потвърдили представители на 27 държави, а фестивалът ще обедини всички видове дронове - от играчките за малчугани до апаратите за професионални пилоти и заснемане на филми. "Ще покажем света от друга гледна точка.

Дроновете дават нови и невероятни възможности. Ще покажем кадри на дронаджии от цял свят. Двете вечери ще има прожекции на филми в 6 категории. Фестивалът ни ще бъде открито и безплатно събитие за всички желаещи. Ще има и ред други елементи, с които ще изненадаме публиката, а така също много музика и танци", разкри част от програмата на феста Петьо Петков.

Младият пловдивчанин допълни, че дроновете са несравнимо по-евтин вариант от хеликоптерите, а цените им постоянно падат и този вид техника вече е достъпна и за обикновения човек. "Има много начини, чрез които дроновете могат да се използват. Прогнозите са, че ще се развиват с милиарди за цивилни цели, а не толкова за оръжия.

Дроновете вече навлязоха мощно във филмовата индустрия. Вече няма холивудска кинопродукция, която да не ги използва. Опитваме да покажем, че дроновете не са само машини, които се използват за национална сигурност. Те са инструмент за човешката креативност и показват много повече от света", заяви още организаторът на Международния фестивал на дроновете в града под тепетата Петьо Петков.

Коментари

Задължително поле