Дават Тристайни общински апартаменти на семействата с тризнаци в Пловдив

Тристайни апартаменти в новата кооперация "Гербера" зад районно кметство "Тракия" в Пловдив ще получат двете семейства с тризнаци, родени под тепетата през 2015 и 2016 г. Гласуваните от местния парламент промени в Наредбата за разпореждане с общински жилища вече дават право на такива семейства да бъдат настанявани веднага, без да чакат да им дойде реда в дългия списък от желаещи.

Въпрос на дни е двете многодетни фамилии да получат ключовете на 2 тристайни апартаменти в комплекс "Гербера", където общината получи 25 жилища от инвеститора под формата на обезщетение за земята, на която той бе построен. На 18 май Костадин и Недялка Топорови отпразнуваха първия рожден ден на трите си дъщерички Дария, Даная и Анелия.

Другото пловдивско семейство с тризнаци - Ивелина и Илия Стоянови, пък са горди родители на 3 момчета - Самуил, Данаил и Емануил, които се появиха на бял свят на 5 февруари 2016 г. Освен тристайни апартаменти под наем Топорови и Стоянови получиха от градската управа по 5000 лв. еднократна финансова помощ, както и детегледачка за 2 години, чиято заплата се поема от общинския бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони