БАБХ: Сиренето на пазара у нас е качествено и безопасно

д-р Дамян Илиев, Снимка: БАБХ

На пазара у нас се продава качествено и безопасно сирене, увери по време на пресконференция изпълнителният директор на Българската Агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев. В рамките на пресконференцията бяха представени новостите в контрола на предлаганите на българския пазар млечни продукти, както и планираните дейности на Агенцията във връзка с предстоящия летен туристически сезон, предаде Агенция „Фокус” .

„Всичко е свързано с това дали технологичната документация отговаря на етикета. Говорим за измама, ако ви го продават с повече вода, за повече пари”, посочи директорът на БАБХ.

„На сайта ни има таблица, в която ще излиза информация по всички въпроси. Така, че всяка седмица ще правим около 25 проби и резултатите ще излизат”, уточни д-р Илиев. Той допълни, че има съмнение относно това дали агенцията има основание да добави в тази таблица колона с имената на фирмите и марките сирене, които са били изследвани. Директорът на БАБХ каза, че той самият е на мнение че това нещо трябва да се случи, но така, че да е направено според закона. „Нашето търсене е в посока да можем да го направим, а не в посока да се крием. Нямаме такова намерение”, каза още д-р Илиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини