100 кг дрога отивали от София към “Ислямска държава”

Заловеният наркотик оценен на 3,5 млн. лв.

Съдът прати за постоянно в ареста двама търговци 

101,5 кг амфетамин на таблетки, които спецченгета от ГДБОП откриха у двама наркотърговци в София, са били предназначени за износ към “Ислямска държава”. Тази версия разви прокурор Емил Георгиев пред Софийския градски съд.

Той поиска 43-годишният Олег Попов и Пепа Йорданова (49 г.) да бъдат пратени за постоянно зад решетките. Те бяха задържани на паркинг в столичния квартал “Младост” в събота, когато прехвърляли огромното количество наркотик с чували и куфари от автомобил “Сеат” във “Фолксваген Голф”. Таблетките били с надписи “Каптагон”.

“Вещи лица са оценили, че наркотикът е на стойност около 3,5 млн. лв.”, допълни Георгиев. Разследващите намериха и 5 пакета с общо 2,5 кг коноп, скрити в сак в апартамента на Попов в кв. “Младост”. Вчера в съдебна зала се разбра, че дрогата била оставена в стаята на детето му. Адвокатката на Попов Капка Гергинова допусна, че марихуаната е била подхвърлена от разследващите полицаи. Тя настоя клиентът й да бъде освободен, за да се грижи за детето си, тъй като страдало от епилепсия и церебрална парализа. “Защо тогава държи в детската му стая сак, пълен с марихуана”, опонира й прокурор Георгиев. Обвиняемата Пепа Йорданова обяви пред съда, че е невинна.

Въпреки това съдия Александра Йорданова прецени, че наркотърговците трябва да бъдат пратени за постоянно в ареста. Попов е и обвиняем по друго дело, което тепърва предстои спецпрокуратурата да внесе в съда. Според обвинението той е част от престъпна банда за мокри поръчки, за чийто бос се сочи Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев.

Коментари

Задължително поле