Елен Герджиков: Няма хайки на контрольори заради увеличаването на цената на билетчето в градския транспорт в София

Няма хайки на контрольори във връзка с увеличаването на цената на билетчето в градския транспорт в София от 1 лева на 1,60 лева от днес. Това каза пред БТВ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Той увери, че не се взимат специални мерки заради по-скъпия билет.

Герджиков посочи още, че в решението за вдигането на цената има изрична точка Центърът за градска мобилност до месец да направи график за засилен и постоянен контрол по т. нар. рискови линии, например в ромските квартали, където има сигнали, че масово се пътува гратис и пътниците не се проверяват.

Няма данни за ескалиране на напрежението и зачестили случаи на агресия към контрольорите заради новата цената на билета, коментира Румяна Милова от Центъра за градска мобилност. „Винаги е имало такива случаи, агресията не е свързана с цена”, посочи тя.

Милова също изтъкна, че хайки няма да има.

„От доста време говорим за засилен контрол, не е от днес, не е и във връзка с покачването на цената, а част от борбата с гратиса. Служителите са инструктирани да работят така както и досега. Разчитаме на съдействие от страна на "Общинска полиция" само в случаите, когато се създаде напрежение”, посочи Милова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини