Най-бързите мъже дават газ и в морето

Хамилтън и Розберг карат яхти за милиони

И без твърда земя под краката си най-бързите пилоти в света не отпускат газта. Люис Хамилтън и Нико Розберг използваха състезателния уикенд на "Формула 1" в Монако, за да изпробват и представят най-новите превозни средства на своя работодател Mercedes-Benz. А те се движат във водата и са предназначени за много богати хора. Точно такива, каквито се наслаждаваха на надпреварата на култовото трасе от разкошните си яхти в пристанището.

Наред с бързите и луксозни коли Mercedes-Benz създава и такива плавателни съдове съвместно с реномирани корабостроители. Като лодката ARROW460-Granturismo, разработена от дизайнерите на Daimler и яхтената компания Silver Arrow. Тя бе изпробвана във водата от младия капитан Розберг, който едва преди две седмици е получил лиценза си и вече се оглежда за собствена яхта. Ако избере "сребърната стрела", трябва да плати 2,5 милиона евро, за да може да покани 8 гости на борда и да цепи вълните с мощността на 960-те коня в двигателите

Колегата му Хамилтън скочи в още по-бързата състезателна лодка Cigarette Racing 50 Marauder AMG с мощност 3100 конски сили и феноменална скорост от 228 км/ч. С тази "стрела" цялата френска Ривиера се обикаля за времето, за което пилотите правят една обиколка по улиците на Монако в надбягването от "Формула 1".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили