Меган Маркъл се похвали с наедряло коремче

Правим с Китай евтини автобуси на ток

Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“ Забил ножица в окото на жертвата, защото се подразнил, че е останало отворено

БАБХ проверява случая с хранително натравяне на ученици от Варна

По 300 евро бонус предложи френското правителство на полицаите, мобилизирани за протестите на „жълтите жилетки“

Шефът на БАБХ д-р Дамян Илиев: Не купувайте храни от багажници на коли и крайпътни търговци

Франция въвежда данък за технологичните гиганти Кръстен е ГАФА - на Гугъл, Епъл, Фейсбук и Амазон

Градският ученически парламент в Търново дари обувки, дрехи и играчки на детски център Членовете събраха над 3200 лева за благотворителната кауза за малчуганите в с.Ново село

Столичната полиция издирва Стефан Манчев

Шеф на „Герена“: „Левски“ няма да последва съдбата на ЦСКА

Заев и Ципрас с номинация за Нобел за мир (ВИДЕО)

Моуриньо похарчи половин милиард евро

Меси с пета „Златна обувка“

ФИФА въвежда нови правила

„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в годишния списък с най-тежките убийства на журналисти Организацията "все още разследва" разкритото престъпление

Теменужка Петкова: Милион и сто хиляди души ще се възползват от социалната тарифа на тока

„Моделът на Световната банка за пълната либерализация на енергийния пазар трябва да бъде пренесен в националното законодателство чрез промени в законите, след това КЕВР да влезе в своята роля и да се даде старт на пълната либерализация“, това обясни в интервю за БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите ѝ, всичко зависи от това кога ще разполагаме с финалния вариант на модела.

„Защитата на уязвимите потребители е важен момент от модела на либерализация на енергийния пазар“, подчерта още министър Петкова и обясни, че уязвимите потребители ще ползват социална тарифа – определено количество количество електроенергия за покриване на основните жизнени потребности на тези лица.

„Тази социална тарифа е временна мярка за петгодишен период, в който трябва да бъде развит пазарът, хората да получат информация и да излязат на свободния пазар. Около 1 милион и 100 хиляди души ще се възползват от тази социална тарифа“, допълни тя.

Според енергийния министър Българската независима енергийна борса е заработила много добре и няма да се стигне до драматични проблеми както в АЕЦ „Козлодуй“, така и в ТЕЦ „Марица-изток“ 2.

Китайската делегация, която е на работно посещение и с която се водят разговори на експертно ниво, се интересува от изграждане на нова ядрена мощност. „Сред условията на българската страна обаче е подобен проект да се развива само ако е икономически обоснован, ако не се изисква държавна гаранция, както и ако не се изисква миксиране на цената на Пети и Шести блок с цена на бъдещ Седми или Осми“, така Петкова очерта преговорните рамки.

„Междусистемната газова връзка между България и Румъния е много сериозна стъпка напред в реализацията на концепцията за диверсификация на доставките, защото диверсификацията е основен елемент на развития пазар“, заяви още Теменужка Петкова. Планира се газовата връзка с Румъния да е готова да края на септември.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.