Близо 200 души протестират пред Министерството на здравеопазването срещу промените във Фонда за лечение на деца

Близо 200 граждани и родители с деца са се събрали пред Министерството на здравеопазването на протест срещу промените във Фонда за лечение на деца, предаде "Фокус".

На 1 юни, когато отбелязваме Международния ден на детето, те изразяват несъгласието си с готвените от здравното ведомство промени в изискванията на Фонда, дошли след като на 20 април всичките му осем служители, включително директорът Павел Александров, бяха арестувани, заради съмнения за нередности.

Исканията на родителите са свързани с публично оповестяване от страна на здравното министерство на намеренията му за промени във Фонда, стриктно спазване на утвърдените процедури и практики в интерес на болните деца и техните родители до легитимна промяна на правилника, прозрачност при работата по промяна на правилата и назначаване на постоянна и компетентна администрация в звеното.
Протестът протича спокойно, без скандирания и плакати, но при засилено полицейско присъствие, като движението в района на площад "Света Неделя" се осъществява нормално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве