Младежи от БСП организираха благотворителен базар за майки и деца в Търново

Снимка: Веселина Ангелова

Младежкото обединение на БСП- Велико Търново организира пъстър благотворителен базар за майки и деца навръх 1 юни. Инициативата бе за малчугани на възраст от 2 до 10 години. През последните седмици младите социалисти събираха чрез дарения дрехи, обувки, играчки, книжки и редица пособия за малчуганите. Всичко събрано бе раздавано безплатно на нуждаещите се на щанд в парк "Марно поле".

"Идеята за базара е взаимствана от успешни акции на младежките обединения на БСП от други общини. В средата на май решихме, че имаме достатъчно време да го организираме във Велико Търново. Много хора откликнаха и дариха дрехи, обувки и играчки, които или са нови, или са много запазени. Целта ни беше не само да подкрепим семейства, които не са в добро финансово състояние, но и да събудим съпричастност към хората като цяло", обясни председателят на Младежкото обединение на БСП- Велико Търново Валерия Дончева.

Ако останат нераздадени неща те ще бъдат разпределени между детското отделение на търновската болница, БЧК и други социални институции.

"Ако инициативата се окаже успешна ще я провеждаме два пъти годишно. Планираме да проведем акция и в навечерието на първия учебен ден. Тогава ще събираме ученически пособия", сподели Валерия Дончева.

Тя допълни, че Младежкото обединение на БСП- Велико Търново организира и други благотворителни акции - даряване на книги, водене на деца лишени от родителски грижи на екскурзии, посещаване на пенсионерски клубове, организиране на инициативи, целящи да събудят родолюбие и патриотизъм. Младежите са решили да подкрепят и издаването на книгата на търновски писател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони