Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра

Лютеницата в детските градини по стандарт

ВСС търси европейски опит за противодействие на атаки през медиите

Армията търси гвардейци Ръстът да е до 185 см

Либия не иска мигрантски центрове на своя територия ЕС няма да ни изкуши с пари, каза премиерът Ал Сарадж

Туркиня и децата й са изчезнали на гръцко-турската граница при река Марица

Постоянният представител на Русия в ЕС: Гърция изгони руските дипломати под действието на външен импулс

Мишел Барние: Може да не се стигне до споразумение за Брекзит

„Еърбъс“ показа соларен дрон

Апелативният съд в Търново отмени решение за отказ за отнемане на имущество за 3,6 млн. лв на Георги Вълев от „Килърите“

И Ботас остава в „Мерцедес“

Дирят издайници в „Роскосмос“ Похитена е свръхсекретна информация за новите хиперзвукови оръжия

Люта конкуренция между отличници за вход в Медицинския университет във Варна

Министър Ангелкова: Очакваме над 5,5 млн. чуждестранни туристи това лято

Най-малко 14 ранени след нападение с нож в Германия Извършителят е задържан, няма загинали

Младежи от БСП организираха благотворителен базар за майки и деца в Търново

Снимка: Веселина Ангелова

Младежкото обединение на БСП- Велико Търново организира пъстър благотворителен базар за майки и деца навръх 1 юни. Инициативата бе за малчугани на възраст от 2 до 10 години. През последните седмици младите социалисти събираха чрез дарения дрехи, обувки, играчки, книжки и редица пособия за малчуганите. Всичко събрано бе раздавано безплатно на нуждаещите се на щанд в парк „Марно поле“.

„Идеята за базара е взаимствана от успешни акции на младежките обединения на БСП от други общини. В средата на май решихме, че имаме достатъчно време да го организираме във Велико Търново. Много хора откликнаха и дариха дрехи, обувки и играчки, които или са нови, или са много запазени. Целта ни беше не само да подкрепим семейства, които не са в добро финансово състояние, но и да събудим съпричастност към хората като цяло“, обясни председателят на Младежкото обединение на БСП- Велико Търново Валерия Дончева.

Ако останат нераздадени неща те ще бъдат разпределени между детското отделение на търновската болница, БЧК и други социални институции.

„Ако инициативата се окаже успешна ще я провеждаме два пъти годишно. Планираме да проведем акция и в навечерието на първия учебен ден. Тогава ще събираме ученически пособия“, сподели Валерия Дончева.

Тя допълни, че Младежкото обединение на БСП- Велико Търново организира и други благотворителни акции – даряване на книги, водене на деца лишени от родителски грижи на екскурзии, посещаване на пенсионерски клубове, организиране на инициативи, целящи да събудят родолюбие и патриотизъм. Младежите са решили да подкрепят и издаването на книгата на търновски писател.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.