Спипаха хлапета, крали велосипеди и пари

Криминалисти от Горна Оряховица са спипали две момчета на 13 и 14 години, които извършили 4 кражби на велосипеди и пари. Хлапетата направили и опит за пето посегателство. Злодеянията били извършени в железничарския град и в горнооряховското село Първомайци.

Малчуганите били разкрити, след като на 21 май в полицията бил подаден сигнал за задигнат велосипед от междуетажна площадка на жилищен блок в Горна Оряховица. При разследването колелото било открито и върнато на собственика.

Освен това било установено, че двамата извършители в периода от юни миналата година до края на май тази година в различни съучастия са извършили още 3 кражби и един опит за такава. 10 лв. били откраднати от дамска чанта, оставена без надзор в училището в Първомайци. Преди това други 60 лв. били свити от мъжка чантичка, оставена без надзор в същото школо.

След разкритията парите са възстановени на собствениците. В началото на годината дръзките хлапета задигнали друг велосипед от жилищен блок в железничарския град, който продали. През август миналата година направили опит за кражба на велосипед, но деянието останало недовършено. Материалите по всички случаи са подготвени за доклад в прокуратурата, с мнение за налагане на възпитателни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право