Финландец обърка военни учения с реално военно нахлуване

Нощните военни учения на финландска армия на остров Камсхолмен бяха объркани от местен жител за реално нахлуване, предаде Би Би Си, цитирана от "Фокус", позовавайки се на местни медии.

Жителят на острова Бярне Винберг видял през нощта как към вилата му се приближава катер, от който тихо на брега слиза отряд униформени хора. Предполагайки най-лошото, мъжът скочил в собствената си лодка и напуснал острова, търсейки представители на властите. Островът се намира на около 20 километра от столицата Хелзинки.

Миналата седмица финландската армия e провеждала големи учения по южното крайбрежие на страната. Министерството на отбраната на страната излезе с обяснение, че е забравило да предупреди местните за готвените учения.

От необичайната история междувременно се е възползвала шведската марка кафе „Гевалия“, чийто рекламен слоган гласи „идеалното решение, ако ви посетят неочаквани гости“. Фирмата е обявила, че ще даде безплатна опаковка кафе „на всеки, който се сблъска с неочаквано гостуване от военни“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл