Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Румяна Бъчварова: Бежанците в Турция не мислят за маршрут през България

“Самите бежанци на територията на Турция не предпочитат или по-скоро избягват да мислят за маршрут през България.” Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния блиц-контрол, в отговор на въпрос от народния представител от ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов, свързан с сигурността по южнaтa границa, предава „Фокус” .

„Споразумението за реадмисия не е в зависимост с декларацията между ЕС и Турция, така че няма логика да има зависимост от тези два документа, ако няма такова политическо решение от страна на турската страна”, посочи министър Бъчварова.

„В следващите дни ние ще следим потока на нелегално преминаващите, ако има такъв и ще реагираме като се обърнем към турската страна. Що се отнася за сигурността на българо-гръцката граница, искам да информирам, че за по-малко от 24 часа, на практика за около 20 часа, успяхме да върнем първата група, която беше качена в товарна жп композиция. Към днешната дата е върната и втората група, която премина пеша. Това е група, която аз имах възможност да видя и да разговарям с тях. Наистина те са били в Идомени и са се опитали да не се подчинят на гръцките власти и сами да потърсят път през България”, допълни тя.

По думите ѝ, в разговор гръцкият вътрешен министър Тоскас е уверил, че Гърция взема всички мерки от гръцка територия да се заформи мигрантски маршрут през България. „Информацията, която имам и от други източници е, че бежанците на територията на Турция избягват да мислят за маршрут през България. Това се знае от трафикантите, които предлагайки да ги транспортират до Централна Европа им казват, че ще минат през Македония”, коментира още вътрешният министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете