Мерилин Монро е родена на днешната дата преди 90 години

На днешния ден през 1926 година в Лос Анджелис е родена култовата холивудска актриса Мерилин Монро, съобщи БГНЕС. Рожденото й име е Норма Джийн. Така майка й отдава почит на любимата си актриса Норма Талмидж. Дъщеричката приема фамилията на майка си – Бейкър.

Секс символ на няколко поколения, холивудска звезда №1, твърде близка със семейство Кенеди и водещи фигури в шоу бизнеса, Мерилин Монро продължава да вдъхновява днешни киноактриси да претворяват образа й на екрана.

Сюзън Грифитс играе в „Мерилин и аз”, излязъл на екран през 1991 година. Грифитс печели милиони долари благодарение на приликата си с Мерилин, но така и не достига нейната слава. Когато е съвсем млада Сюзън се явява на кастинг за двойници, учи се да копира маниерите на Мерилин и да пее като нея.

През 1996 година се появява телевизионният филм „Норма Джийн и Мерилин”. В него Ашли Джъд е Норма Джийн Бейкър, а Мира Сорвино – звездата Мерилин Монро.

През 1998 година Барбара Нивен и Мерилин в „Стадо плъхове”, където се говори за интригите в артистичните среди, в които са замесени както гангстери, така и самият президент на САЩ.

Австралийската актриса Попи Монтгомъри се превърплъщава в Мерилин през 2001 година в минисериала „Блондинка”. В сериала „Кланът Кенеди” от 2011 година образът на Мерилин е второстепенен и ролята е изиграна от Шарлът Съливан.

Мишел Уилямс изиграва ролята на Мерилин в „Седем дни и нощи с Мерилин Монро” през 2011 година. Филмът на британския режисьор Саймън Къртис е по книгата на Колин Кларк „Принцът, танцьорката и аз”. През 2015 година Кели Гърнър е Мерилин в минисериала „Тайният живот на Мерилин Монро”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица