Златна рибка уловиха в шадравана на Берковица

Деца до 14 години показаха въдичарско майсторство в шадравана на Берковица

Съзтезание по риболов в шадравана на Берковица събра 30 деца от града под връх Ком. За майсторската надпревара с въдици в изкуственото езеро бяха пуснати 66 пъстърви, една от които бе маркирана като „златна”. За кратко време малките риболовци успяха да хванат 38 рибки, сред които бе и „златната вълшебница”.

Маркираната пъстърва увисна на въдицата на Богдан Сергеев, а най-много риба – 10 броя с общо тегло 3,4 кг улови Иван Коцев. Победители и участници получиха купи, медали и грамоти. Съзтезанието по риболов в шадравана на Берковица се организира от 1994 г. от общинската управа, Ловно-рибарското дружество „Сокол” и клуб „Ротари”.

В празненството бе включена и киноложка изложба. 16 кучета от различни породи се разходиха по площада на предбалканския град. Наградата грабна дратхар на Михаил Богданов, но много овации събра и рядко виждано у нас синьо гасконско гонче.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.