Ирландия с най-възрастни играчи за европейското

Отборът на Ирландия е най-възрастният на европейското първенство по футбол, предава "Спортал". Средната възраст на ирландците е 29,4 години. Основен "принос" за това има 40-годишният вратар Шей Гивън, който играе за Ирландия от 1996 година.

Най-възрастният играч на Евро 2016 е унгарският вратар Габор Кирай, който е по-стар от Гивън с 19 дни. Най-млади са англичаните и германците със средна възраст 25,4 години. Най-скъп е отборът на Германия, чиито футболисти струват 562 милиона евро по оценка на портала transfermarkt.de. Следват селекцията на европейския шампион Испания (557,5 милиона), Белгия (460,9 милиона), Франция (454) и други. Най-ниска е трансферната стойност на унгарските национали - 27,3 милиона евро.

Отборът на Англия е единственият на Евро 2016, в чиито редици няма нито един легионер. В състава на Русия има само един играч зад граница - защитникът на Шалке Роман Нойщедтер, който в понеделник получи руски паспорт. Съставите на Исландия, Ирландия и Северна Ирландия пък са съставени изцяло от играчи, подвизаващи се в чужди клубове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт