Над 4 хил. карти за градски транспорт са издадени за последните два дни на май

Центъра за градска мобилност (ЦГМ) съобщи, че са издадени над 4 хил. карти за последните два дни на май, предава БТВ.

Само за 31 май са продадени 2486 карти, което е със 62% повече спрямо предния ден. Всички абонаментни карти запазват досегашните си цени, като пътуването с тях излиза под 50 стотинки. Запазват се и цените на картите за пенсионери, ученици и студенти, които ползват отстъпки над 50%.

Цената на годишната карта беше намалена със 135 лв. от 500 на 365 лв., така с нея пътуването излиза по 1 лв. на ден независимо от броя на пътуванията, които се правят, уточняват от ЦГМ.

От днес влиза в сила и нов вид карта „Метро Плюс“, която е за метро и една линия на наземния транспорт и от нея вече са закупени 169 карти.

Тъй като и днес продължават опашките за издаване на абонаментни карти пунктовете работят с удължено работно време.

Във връзка с големия интерес към картите работят 18 пункта за издаване и зареждане на абонаментни карти и 52 за зареждане на карти, като се удължава работното време на някои от тях, включително и в събота и неделя.

С удължено работно време до 21:00 ч. в петък ще работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав", метростанция "НДК" и на сп. "Централна гара".

В събота работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав" и метростанция "НДК" от 7:15 до 20:00 ч.

В събота от 7:15 до 19:45 ч. работят пунктовете на пазара "Младост 1", метростанция "Сливница", на сп. "Плиска" - в посока Орлов мост и в посока Младост.

От 6:15 до 21:00 ч. работи пункта на сп. "Централна гара".

От 7:15 до 18:45 ч. в събота работят пунктовете на пл. "Бански", метростанция "Обеля", метростанция "Сливница", на пл. "Възраждане" 1, на автогара "Запад", срещу бл. 54 в жк "Студентски град", на ул. "Проф. Г. Брадистилов" при Техническия университет", на пл. "Сточна гара", на ул. "Ив. Абаджията" в жк "Дружба 1", на ул. "Св. Преображение" в жк "Младост 3", на Кооперативен пазар "Люлин", на бул. "Кн. Мария Луиза" 86, на автостанция "Гео Милев", на бул. "Ломско шосе", на бул. "Христо Ботев" - сп. "Централна гара".

В същия период ще работят и пунктовете на бул. П. Евтимий" преди бул. "Витоша", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" - спирката на трамвай 6, на жк "Овча купел" при бл. 523, на бул. "Гоце Делчев"-жк "Красно село", на сп "бл. 43" на бул. "Ал. Малинов", на пл. "Славейков", на сп. "Театър "София", на сп. "Ул. Пиротска" на бул. "Хр. Ботев", на сп. "Стадион В. Левски" на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", на сп. "Модна къща Агресия", на сп. "Лъвов мост" на бул. "Сливница", на метростанция "Младост 1", на сп. "Централни хали", на пазара в жк "Борово", на сп. "СУ Кл. Охридски", на сп. "УБМАЛ "Св. Анна" на бул. "Цариградско шосе", на сп. "Съдебна палата", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" при МОЛ "София".

Също така тези на сп. "Ул. Макгахан" в жк "Хаджи Димитър", на сп. "УМБАЛСМ Пирогов" на бул. "Ген. Е. Тотлебен", на пл. "Света Неделя", на сп. "Бъкстон" на бул. "Цар Борис Трети", на сп. "Спортна палата" на бул. "В. Левски", на сп. "Орлов мост" посока Младост, на сп. "бл. 206" жк "Дружба 2", на сп. "Румънско посолство" на бул. "М. Еминеску", на бул. "Янко Сакъзов" 34, на сп. "Ул. Колкотница" на бул. "Хр. Ботев", на пазара в жк "Иван Вазов" и на сп. "бул. "Вл. Вазов".

В неделя от 6:15 до 21:00 ч. работи пункта на сп. "Централна гара", а от 7.15 до 20.00 ч. пунктовете на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав" и метростанция "НДК".

От 7:15 до 18:45 ч. в неделя работят пунктовете на пл. "Бански", метростанция "Обеля", метростанция "Сливница", на автостанция "Гео Милев", на бул. "Ломско шосе", на бул. "Христо Ботев" - сп. "Централна гара", на бул. П. Евтимий" преди бул. "Витоша", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" - спирката на трамвай 6, на жк "Овча купел" при бл. 523, на бул. "Гоце Делчев"-жк "Красно село", на сп "бл. 43" на бул. "Ал. Малинов", на пл. "Славейков", на сп. "Театър "София", на сп. "Ул. Пиротска" на бул. "Хр. Ботев", на сп. "Стадион В. Левски" на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", на сп. "Модна къща Агресия", на сп. "Лъвов мост"

В същите часове в неделя ще работят пунктовете на бул. "Сливница", на метростанция "Младост 1", на сп. "Централни хали", на пазара в жк "Борово", на сп. "СУ Кл. Охридски", на сп. "УБМАЛ "Св. Анна" на бул. "Цариградско шосе", на сп. "Съдебна палата", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" при МОЛ "София", на сп. "Ул. Макгахан" в жк "Хаджи Димитър", на сп. "УМБАЛСМ Пирогов" на бул. "Ген. Е. Тотлебен", на пл. "Света Неделя", на сп. "Бъкстон" на бул. "Цар Борис Трети", на сп. "Спортна палата" на бул. "В. Левски", на сп. "Орлов мост" посока Младост, на сп. "бл. 206" жк "Дружба 2", на сп. "Румънско посолство" на бул. "М. Еминеску", на бул. "Янко Сакъзов" 34, на сп. "Ул. Колкотница" на бул. "Хр. Ботев", на пазара в жк "Иван Вазов" и на сп. "бул. "Вл. Вазов".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини