Карали жената на арестувания полицай да подпише признание, че е убил родителите си

Съпругата на арестувания пловдивски полицай Венцислав Караджов - Катя обвини разследващите случая с убийството на свекъра и свекърва й Цветан и Божурка Караджови в тежък психически тормоз над самата нея и над сина й Алекс. Това Катя Караджова обяви на пресконференция, която даде заедно с адвокатката на мъжа си Зоя Тошкова.

Съпругата на Венцислав Караджов обясни, че е била карана да подпише "самопризнание", че мъжът й е извършител на тежкото престъпление, за да може по този начин да спаси себе си и детето си.

44-годишният служител на Икономическа полиция-Пловдив е в момента в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по повдигнато обвинение за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал непълнолетния си 14-годишен син да стреля с един от служебните му пистолети - "Глок 17", в гората край фамилната им вила в село Дедево в Родопите.

При разпитите синът на Венцислав Караджов признал за 10-ина такива случая, за които има и допълнителни свидетелски показания, твърдят от Пловдивската Районна прокуратура. За разстрела на 74-годишния Цветан Караджов и 69-годишната му съпруга Божурка на сина им не е повдигнато обвинение поради липса на доказателства, макар че той е основният и единствен засега заподозрян от разследващите.

Двамата пенсионери бяха намерени от съседка на 17 май след обяд убити в дома си на ул. "София" 68 в квартал "Христо Смирненски" в Пловдив, а според разследващите в телата им е бил изпразнен цял пълнител от пистолет "Макаров". За деня на екзекуцията на възрастната двойка Венцислав Караджов твърди, че е бил на излет с жена си и детето си в Брацигово, където отишли да налеят туби с минерална вода. Алибито му се потвърждава от показанията на съпругата му Каля по време на разпитите.

Адвокат Зоя Тошкова съобщи, че е подала жалба до главния прокурор Сотир Цацаров, до Народното Събрание и до Агенцията за закрила на детето за извършен тормоз върху съпругата, детето и тъщата на клиента й Венцислав Караджов. "Те са многократно и целодневно разпитвани в Пловдив и София, освен това им е оказан психологически натиск да признаят съучастието и вината на Венцислав в убийството", декларира Зоя Тошкова.

Тя подчерта, че на този етап срещу Венцислав Караджов няма повдигнато обвинение за убийството на родителите му и няма изнесени доказателства. "Съпругата му Каля обаче се притеснява, че могат да бъдат подхвърлени "доказателства", които да уличат съпруга й", допълви адвокат Тошкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право