Венци Стефанов: За състоянието на ЦСКА са виновни треньорите и ръководителите

Президентът на "Славия" и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов коментира няколко актуални теми. Дългогодишният футболен ръководител, който е и бивш вицепрезидент на БФС, говори за евентуалния форма на "А" група през следващия сезон, както и за ситуацията около ЦСКА, пише "Спортал".

"С две ръце съм за ЦСКА да се завърне в "А" група. Друг е въпросът, че години наред при тях пристигаха скъпи футболисти. Вината е на треньори и ръководители, които дояха кравата ЦСКА. Взимането на скъпи играчи и харчовете за различни луксове водят точно до това нещо. Може и да се направят компромиси, но въпросът е да няма конфликт с държавата. Дори Николай Гигов, който ми е приятел от много години, направи неправилни финансови ходове. Ако има финансов феърплей, в елита ще останат само пет-шест отбора", заяви Стефанов на пресконференция.

Според него най-добре е в "А" група да играят 16 отбора, въпреки че изглежда малко вероятно тимовете да бъдат толкова още през сезон 2016-2017.

"Ако може, най-добре би било отборите да бъдат 16. Трябва много да се внимава като се приемат тимовете, защото приетите трябва да имат достатъчно пари, за да завършат сезона. Колко клуба могат да дадат банкова гаранция от поне два милиона лева?", добави Венцеслав Стефанов.

Той каза, че е по-добре в националния отбор да се дава път само на български играчи и не е съгласен с повиквателните, които се изпращат на чуждестранни играчи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена