Най-грозното лице на футбола

"Реал" триумфира в Шампионската лига за 11-и път. Но покрай многото фанфари изпъкна и най-грозното лице във футбола - в пряк и преносен смисъл. Португалският защитник Пепе може да уплаши и най-смелите с вида си. А от агресивното му поведение Кубрат Пулев може и да не се стресне, но поне ще го отрази.

На "Сан Сиро" Пепе направи дузпа и искаше едва ли не да убие съдията Марк Клатенбърг. После два пъти симулира грозно. Все едно никога не е чул, че подобни мачове се снимат от десетки камери и дори бъркане в носа ще бъде заснето. Наглостта на Пепе завърши с репликата към "Атлетико": "Нека събират боклуците от площад "Сибелес", това им остана!"

Въпреки това Пепе е футболист, който мениджърите повече искат да имат в своя отбор, отколкото да го виждат в противниковия. Безкрайният му план обаче неведнъж е водил до огромни скандали.

21 април 2009 година - срещу "Хетафе"

Най-големият екшън с участието на Пепе. В 87-ата минута той изпусна топката, а после нарита падналия на земята Хави Каскеро. След това удари в лицето Хуан Албин, опитал да защити съотборника си. Единствено вратарят на "Реал" Икер Касияс успя да го изведе от терена. По света искаха доживотно наказание за Пепе, но той се спаси само с 10 мача.

27 април 2011 година - срещу "Барселона"

Започна историята между Пепе и Дани Алвеш. В 61-вата минута португалецът изрита зверски в прасеца защитника на каталунците. Получи червен картон.

17 август 2011 година - срещу "Барселона"

Кристиано Роналдо току-що бе вкарал гол на "Камп Ноу". А треньорът Жозе Моуриньо зовеше играчите си да бъдат спокойни. Пепе игнорира повелята и започна многократно с жестове да дразни публиката на домакините.

17 декември 2011 година - срещу "Севиля"

Пепе преследваше Алваро Негредо близо до флагчето за ъглов удар. Когато настигна съперника, португалецът заби лакът в лицето му. Получи директен червен картон.

18 януари 2012 година - срещу "Барселона"

Отново "Ел Класико". Лео Меси падна на земята, разперил ръце. "Случайно" минаващият Пепе настъпи нарочно аржентинеца по ръката. Реферът не видя. А Уейн Руни написа в туитър: "Какъв идиот! Понякога хората полудяват!"

21 март 2012 година - срещу "Виляреал"

Мачът от Примера завърши 1:1, но в последните 5 минути червени картони получиха Месут Йозил и Серхио Рамос от "Реал". По някакъв начин Пепе мина между капките, но като реванш нападна съдията в тунела, наричайки го крадец. Наказаха го пак символично - за 2 мача.

16 юни 2014 година - срещу Германия

На световното в Бразилия германците вече водиха с 2:0 срещу Португалия. Пепе направи брутален фаул срещу Томас Мюлер, а след това удари нападателя с глава. Получи червен картон, а Мюлер направи хеттрик.

28 юли 2014 година - срещу "Рома"

Това бе контрола на американска земя с цел популяризиране на футбола, но... Пепе не мислеше така. Мачът бе спрян заради бой между португалеца и Сейду Кейта, след като Пепе го наплю. В началото Кейта отказа да подаде ръка на Пепе. "Когато играех в "Барса", той ме наричаше макак и маймуна - разказа Кейта. - Досега не говорих пред медиите, защото не си струваше. Но никога няма да подам ръка на този индивид.“

22 март 2015 година - срещу "Барселона"

Дойде време и за сблъсък с друг известен актьор - Луис Суарес. Бруталният Пепе този път игра жертва - симулира, че е ударен от уругваеца. Падна на земята, държеше се за зъбите и се гърчеше като пред умиране. Тв повторенията показаха - контакт между двамата не е имало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят