416 са свободните места във варненските детски градини

416 са свободните места в детските градини във Варна след първо класиране, предаде „Фокус". Прогнозира се, че ще има родители, които няма да запишат децата си или ще предпочетат да ги приобщят към частните детски градини, което може да измени бройката. Това заяви Варна Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна.

„Приемът ще бъде окончателно ясен до края на месец юни, когато всъщност ще приключи процедурата по записването. Родителите ще могат да кандидатстват за незаетите места от 4-ти юли до 8-ми юли, включително”, уточни директорът. Отделните семейства ще могат да кандидатстват за заведение в която част на града желаят.

„Ако и в по-горе упоменатите дати на 8-мо и 4-то число местата не се запълнят, което по всяка вероятност ще се случи, на утрешния ден по време на образователния форум ще изясним възможностите. В Закона категорично се казва, че ако има недостиг на яслени групи, но има места в детските градини, се позволява да се осъществява прием по чл. 41, ал. 2 от Стандарта за предучилищно образование на деца до 2 години в съответните институции”, каза още Лилия Христова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони