Хиляди се молят на Симеоне да остане

Привържениците на „Атлетико“ (Мадрид) призоваха треньора Диего Симеоне да остане в отбора въпреки разочарованието от поражението на „дюшекчиите“ във финала на Шампионската лига. Тимът загуби от градския съперник „Реал“ след драма с дузпи на стадион „Сан Сиро“, а след мача аржентинският специалист намекна - може да напусне поста си. Медиите в Испания прогнозират, че е съвсем реално това да се случи. Симеоне е поставил на ръководството няколко условия, като най-сериозното е да има на разположение звезди от световно ниво в състава си, за да постига най-високите цели.

Стотици фенове вчера се събраха пред официалния магазин на „Атлетико“ и скандираха: „Чоло, остани!“. А аржентинският специалист е във ваканция от 3 дни, заявявайки ясно: “Искам да помисля дали да продължа да водя тима“.

Футболистът на „дюшекчиите“ Хуанфран, който пропусна дузпа във финала, благодари на феновете с емоционална писмо.

„Никога няма да забравя вашата подкрепа, когато дойдох да ви моля за прошка - пише Хуанфран. - Видях моите сълзи по лицата на хилядите фенове на „Атлетико“ и това ми помогна да се справя с невероятната тъга, която чувствам в тези тежки времена. Вие доказахте, че „Атлетико“ е нещо специално, различно и нашите сърца бият по-силно от всички други. Преди две години ви обещах отново да играем на финал. Сега ви обещава, че капитанът Габи рано или късно ще вдигне трофея от Шампионската лига и всички ще празнуваме заедно...“.

„Атлетико“ трябва да започне лятната си подготовка на 7 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят