Община Търговище: Кабелните оператори да приведат мрежите си в съответствие с нормативите

До началото на август тази година всички кабелни оператори, работещи на територията на община Търговище, трябва да приведат мрежите си в съответствие с нормативите.

Това гласи напомнително писмо от Общинската администрация до фирмите, които имат изградени кабелни електронни съобщителни мрежи, съобщиха от местната Община.

Напомнянето е във връзка с установени нарушения и незаконно изграждане на въздушни кабелни мрежи, без да се спазват изискванията на Закона за електронните съобщения и Наредба 35 от 30.11.2012 г за правилата и нормите за проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на кабелни електронни съобщителни мрежи и прилежащата им инфраструктура. При проверките е установено, че при изграждане на незаконни въздушни връзки са нанесени повреди и на стълбовете за улично осветление, чийто собственик е Община Търговище.

На територията на Търговище работят 7 дружества, които трябва да приведат мрежите си в съответствие с изискванията. Те са предупредени да спазват законовите положения и да преработят кабелните си връзки в съответствие с нормативите още през февруари тази година. След изтичане на дадените срокове всички незаконно изградени кабелни мрежи ще бъдат премахнати, гласи напомнителното писмо от Община Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини