УЕФА без намеса по казуса с ЦСКА

В един ден и от пресофиса на УЕФА, и заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев потвърдиха, че никой от Нион не е взимал отношение по казуса с ЦСКА. Това е в тотален противовес със серията гръмотевични „новини“, че евроцентралата вече е казала "Не" на новото дружество. А всъщност УЕФА няма практика да се меси в локални въпроси и ги оставя на оторизираните от нея местни централи.
"Няма нито официално, нито неофициално писмо по случая "Литекс" – обясни логичното Колев след каскадите от измислици по казуса. - Не сме питали УЕФА, а и още няма нищо внесено като документи."
Така не само всички балони, но и вицове по темата като „Лупи пише жалба до УЕФА“ се пръснаха като фойерверк на юбилея на Стоичков.
Съдът отказа да обяви старото дружество ПФК ЦСКА АД във фалит. "Последната ми информация е, че има молба от ЦСКА да получи професионален лиценз като шампион във "В" група - продължи Колев. - Няма да се отлага старта на първенството, тъй като той още не е фиксиран. Самите клубове ще решат дали "А" група да започне на 23 или 30 юли. Досега лиценз са получили само четирите отбор, които ще участват в евротурнирите (б.а. - "Лудогорец", "Левски", "Берое" и "Славия"). На 7 юни ще се съберем с представителите на клубовете и те ще гласуват формата на новото първенство. По-вероятно е да бъде с 14 отбора."
Чрез официалния сайт Николай Паслар, изпълнителният директор на ПФК ЦСКА АД, обяви, че екип подготвя оздравителен план и ще документа ще бъде представен на синдик Дора Милева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ