10 милиона лева за "Варна-Европейска младежка столица 2017"

Прогнозните 10 млн. лева са необходими за домакинството на Варна за Европейска младежка столица догодина. Над 40% от парите се очаква да дойдат от общинския бюджет. Но това може да стане само с решение на местния парламент, обясни за "Труд" шефката на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова. Тя уточни, че средствата от общината идват от заложените пари по всички младежки програми и сектори в образование, спорт, култура, туризъм за последните три години. В тях се броят и парите за изграждане на необходимата инфраструктура и ремонт на базата за домакинството.

Финансирането от републиканския бюджет ще е около 10 %, а останалите средства ще дойдат от частни спонсори и европейски програми.

100 000 лева за административни дейности ще получи от общината новото сдружение "Варна-Европейска младежка столица" .10-членен екип ще отговаря за организацията на всички събития. Още 100 000 ще струва домакинството на Варна на Генералната асамблея на Европейския младежки форум на 16-17 ноември. Тогава морската столица ще получи символа на европейската титла за 2017 г. По време на асамблеята ще бъде обявена и Европейската младежка столица за 2019 г. Титлата си оспорват градовете Амиен /Франция/, Манчестер /Великобритания/, Перуджа /Италия/, Нови сад /Сърбия/ и Дери /Северна Ирландия/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони