Пуснаха профибоксьорите в Рио

Международната федерация по бокс (АИБА) взе революционно решение, като допусна всички професионалисти до олимпийския ринг в Рио 2016. С 88 гласа „за” и 4 „въздържали се” предложението бе прието на заседанието на централата в Лозана.
„Единственото условиe е състезателят да се класира за игрите по правилата на АИБА, тоест да спечели квота на квалификационните турнири и да е до 40 години”, заяви от Швейцария президентът на нашата федерация Красимир Инински.
До Рио остават още две пресявки - в Баку (16-25 юни) и във Венецуела през юли. До момента страната ни няма класиран боксьор за мъжкия турнир в Бразилия, а единствената квота е спечелена от бившата световна шампионка Станимира Петрова (51 кг).


Преди време Кубрат Пулев обяви, че идеята да се бие на олимпиадата не му е чужда. След последния професионален мач в началото на май обаче той стана отново европейски шампион в тежка категория и му се отвори втори шанс да преследва мечтата си да се бие за световна титла. Това вероятно ще парира евентуалните му олимпийски намерения.
Мъжкият ни национален отбор усилено се подготвя за квалификационния турнир в Баку. Момчетата, водени от кубинеца Хоел Арате, изкараха лагер в родината на треньора си, а до пресявката в Азербайджан ще тренират в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт